Tentoonstellingen

Tentoonstellingen PDF Afdrukken E-mail
Ieder jaar worden er verschillende tentoonstellingen georganiseerd. Hieronder worden de verschillende typen tentoonstellingen uitgelegd.

Afdeling

De afdelings-tentoonstelling is een tentoonstelling waarbij alleen de leden van de eigen vereniging mogen deelnemen. “De Tuinfluiter” organiseert ieder jaar in november haar ‘onderlinge’ tentoonstelling.

Nationale

Een nationale tentoonstelling word ook georganiseerd door 1 vereniging maar is open gesteld voor deelnemers van andere verenigingen.

Regio

Een regio is een groep omliggende verenigingen die samen een regio hebben gevormd. Aan de regio-tentoonstelling mogen alle leden van de aangesloten verenigingen deelnemen. “De Tuinfluiter” is aangesloten bij de regio “Regge en Vechtstreek”.

District

Aan de districts-tentoonstelling mogen alle leden van een bepaald district deelnemen. “De Tuinfluiter” is aangesloten bij district Overijssel.

Bond

Aan de bonds-tentoonstelling mogen alle leden van de bond deelnemen. “De Tuinfluiter” is aangesloten bij de NBvV die ieder jaar in januari de landelijke tentoonstelling organiseert.

Speciaalclubs

Naast de regio-gebonden tentoonstellingen zijn er ook nog tentoonstellingen georganiseerd door speciaalclubs. Speciaalclubs zijn verenigingen die gespecialiseerd zijn in 1 of enkele soorten vogels. Ieder jaar organiseren de speciaalclubs ook landelijke (en soms regionale) tentoonstellingen waarbij alleen de specifieke soorten worden gevraagd. Alleen leden van de speciaalclubs mogen deelnemen aan de tentoonstellingen.

Geef een reactie